14 Şub 2017

En İyi 10 Google Chrome Eklentisi

en-iyi-google-chrome-eklenti
Chrome dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı.

Google Chrome, dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı olarak büyük bir kitleye hitap ederken, tarayıcı eklentileri de kolaylık ve kullanım açısından bir o kadar önem taşıyor. Bu yazıda benim de bizzat sürekli kullandığım En İyi 10 Google Chrome Eklentisi'ne yer vereceğim. Sizin de işinize yarayacak eklentiler bulacağınıza emin olabilirsiniz.

1. Veri Tasarrufu

google-chrome-veri-tasarrufu-eklenti
Veri Tasarrufu eklentisi mutlaka her Google Chrome tarayıcısında olması gereken bir uygulama. Uygulama Google tarafından Chrome için özel olarak geliştirilmiş ve daha önce Opera gibi tarayıcılarda gördüğümüz veri tasarrufunu daha ilgi çekici ve basit hale getirirken, daha az kayıpla daha çok veri tasarrufu yapabilmenizi sağlıyor. İşe yaradığını da rahatlıkla söyleyebilirim. En güzel tarafı da sizin eklentiyi indirmek dışında herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. Örneğin ben son 3 ayda bu eklenti sayesinde Google Chrome üzerinde 21GB veri tasarrufu yapmışım. Ülkemizde AKN(Adil Kullanım Noktası) denilen saçmalığı düşündüğümüzde sadece Google Chrome üzerinden elde edeceğiniz bu kota tasarrufu bile interneti aktif kullanan kullanıcılar için bir nimet özelliği taşıyor.

2. WhatsChrome

google-chrome-whatschrome-eklenti
Bir yandan bilgisayar üzerinden işlem yaparken diğer yandan WhatsApp uygulamasıyla arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle konuşmak istediğinizde sürekli telefonu elinize alıp geri bırakmak bazen çok bıkkınlık verici olabiliyor. WhatsApp'ın halihazırda web sitesi üzerinden kullanılabilen bir sürümü olsa da çok da kullanışlı olduğu söylenemez. Bu durumda üçüncü taraf uygulaması Chrome eklentisi WhatsChrome imdadınıza yetişiyor. Eklenti küçük bir uygulama gibi çalışıyor ve WhatsApp üzerinden yapabildiğiniz hemen her şeye erişebilmenizi sağlıyor. WhatsApp'ı çok kullanan biri iseniz ve aynı zamanda Google Chrome üzerinde çok vakit geçiriyorsanız WhatsChrome'u denemenizi öneririm.

3. Wikiwand

google-chrome-wikiwand-eklenti

Benim gibi Vikipedi'yi çok kullanan biri iseniz Wikiwand Google Chrome eklentisi tam size göre. Wikiwand, Vikipedi'ye farklı bir çekicilik ve güzellik katarken, aynı zamanda daha hoş bir kullanıcı arayüzü ve daha kolay kullanım sağlıyor. Yapmanız gereken sadece eklentiyi tarayıcınıza kurmak. İnternet üzerinden herhangi bir Vikipedi maddesine gitmek istediğinizde eklenti sizi kendisinin optimize ettiği Wikiwand sayfasına yönlendiriyor. Görselliği ve kullanışlı arayüzü ile eski Vikipedi'yi artık aramayacağınıza bahse girerim.

4. Save to Pocket

google-chrome-save-to-pocket-eklenti
iOS ve Android üzerinden kaydedip daha sonra okumak veya incelemek istediğiniz içerikler ve web sayfaları için Pocket çok kullanışlı bir uygulama. Ancak web üzerinden aynı işlemi gerçekleştimek işkenceye dönüşebiliyor. Google Chrome tarayıcı için Save to Pocket uygulaması tam da bunu yapmanızı sağlıyor. Bu eklenti ile web tarayıcı üzerinden kaydetmek istediğiniz tüm resimler, yazılar, linkler ve videoları Pocket hesabınıza kaydedebiliyor ve daha sonra istediğiniz yerden görüntüleyebiliyorsunuz. Hatta uygulama kaydettiğiniz yazıları okuma modunda görüntüleyebilmenize, videoları direkt olarak hesabınız üzerinden izlemenize ve içeriklere etiket eklemenize izin veriyor.

5. Pushbullet

google-chrome-pushbullet-eklenti
Pushbullet bilgisayar kullanırken mobil cihazınıza gelen tüm bildirimleri masaüstünüze taşıyor. Aynı durum bilgisayarınız üzerinden mobil cihazlarınıza link, resim, video vb göndermeniz için de geçerli. Google Chrome için Pushbullet eklentisi mobil cihazlarınız ile masaüstünüzü tam bir uyum içerisinde kullanabilirsiniz. Eklentiyi tarayıcınız haricinde kullanmak istediğiniz mobil cihazlara da yüklemeniz gerekiyor.

6. Toby

google-chrome-toby-eklenti
Toby, Google Chrome tarayıcısında "Yeni Sekme" açtığınızda karşınıza çıkan basit içeriği zenginleştirmekte ustalaşıyor. Tarayıcıda yeni bir sekme açtığınızda daha önceden eklemiş olduğunuz sayfalar kategorize edilmiş ve görsel bir şekilde karşınıza çıkıyor. Chrome tarayıcıda üstte bulunan yer imlerinden daha kullanışlı ve görsel anlamda daha çekici olan Toby ile Google Chrome tarayıcınız çok daha kullanışlı ve düzenli olabilir.

7. Google Çeviri

google-chrome-google-ceviri-eklenti
Google Çeviri dünyamızın iletişim anlamında küçüldüğü bu günlerde hayatımızın pek çok anında yardımcımız oluyor. Bu yardıma web üzerinde ulaşmak ise translate.google.com adresini açmakla ancak mümkün olabiliyordu ki bu da çok hızlı bir yöntem değildi. Ancak Google'ın çeviri hizmetini tarayıcısı üzerinden eklenti olarak sunması bu soruna çok güzel, hızlı ve kullanışlı bir çözüm getirdi. Google Çeviri eklentisiyle herhangi bir kelime ya da cümleyi seçerek altta beliren çeviri logosuyla direkt olarak bulunduğunuz sayfada çevirisini görebilir, eklentinin sağ üstteki logosuna tıklayarak sayfanın tamamını çevirebilir ya da istediğiniz sayfada sağ tıklayarak "Türkçeye çevir" diyebiliyorsunuz. Google Çevirinin son güncelleme ile edebiyat metni düzeyinde çeviri yapabildiğini de eklemeyi unutmayalım...

8. AdBlock

google-chrome-adblock-eklenti
İnternet kullanımının dünyanın en ücra köşesinde yaşayan insanlara dahi ulaşabilmesi bu alanın pazarlama açısından da büyümesi anlamına geliyordu. Tabi ki bunun en büyük göstergesi de reklamlar. Artık her web sitesinde istemsizce bize gösterilmeye çalışılan binlerce reklama şahit oluyoruz. Peki bunu engellemek mümkün mü? Adblock ile mümkün. Bazı çevreler bunun etik dışı olduğunu söylese de kullanıcıları reklama boğmanın ne kadar etik olduğu önce tartışılmalı diye düşünenlerdenim. Neyse, konumuza dönelim; Adblock sayesinde hemen hemen tüm reklamlardan kurtuluyorsunuz. İster YouTube'da, ister başka herhangi bir sitede reklamın türü ve yeri neresi olursa olsun engelleyebiliyorsunuz.

9. I'm a Gentleman

google-chrome-i-am-a-gentleman-eklenti
Adıyla çok alakası olmasa da I'm a Gentleman bir resim kaydetme eklentisi. Bu eklenti ile resimleri kaydetmek için tek yapmanız gereken resmin üzerine basılı tutarak herhangi bir tarafa sürükleyip bırakmanız. Resmin anında indirme linki gelecektir. İsterseniz resmin üzerinde iken ALT tuşuna basılı tutarken resme tıklayıp da indirme yapabilirsiniz. Benim gibi web üzerinde çok fotoğraf kaydeden birisi iseniz mutlaka işinize yarayacak bir Google Chrome eklentisi I'm a Gentleman...

10. Google Keep

google-chrome-keep-eklenti
Keep, Google'ın ürünü olmasının da faydasıyla en mükemmel not tutma uygulamalarından birisi(bence en iyisi). Sade, basit ve kullanışlı tasarımı ile mükemmel uygulamalardan birisi olmaya aday. Keep'in Google Chrome uzantısı da mobil uygulamalarda bulunan tüm özelliklerini hatta daha fazlasını barındırıyor. Keep ile masaüstünüzde herhangi bir linki veya görüntüyü bu uzantı sayesinde Google Keep hesabınıza aktarabilirsiniz. Mobil uygulamalarda kullandığınız tüm özellikeleri tarayıcı eklentisi üzerinden de rahatlıkla yapabiliyor, daha sonra bunları diğer mobil cihazlarınızda da rahatlıkla görüntüleyebiliyorsunuz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com