27 Şub 2018

Takip Edilesi 15 Mükemmel YouTube Kanalı


YouTube, Google'ın satın almasından bu yana dünyanın en çok video izlenen web platformu. Günde yaklaşık olarak 1 milyar saat video izlenen platform oyun, bilim, sanat, komedi her ne amacı olursa olsun herkesin dikkatini ve ilgisini çeken küresel bir ağ haline geldi.

Listedekiler en iyi YouTuber ya da dünyanın en çok izlenen YouTube kanalları olmayabilir, ancak pek çok farklı alanda takip edilesi, bilgilendirici ve kaliteli kanallar bulunuyor. Aralarında kimi Türkçe kimi yabancı olan pek çok kanal olsa da kategorilendirilmiş oldukları için ilgi alanlarınıza özel olarak farklı kanalları seçip inceleyebilirsiniz. Listenin, halihazırda YouTube kanalı açmak isteyenlere veya farklı YouTube kanalı tavsiyesi ihtiyacı duyanlara ve tabi ki YouTube kanalı açmış ama ne yapacağı hakkında fikri olmayanlara da bilgilendirici bir kaynak olacağı inancındayım.

YouTube Bilgi, Bilim-Eğitim Kanalları

Barış Özcan

YouTube tarafından dünya üzerinde seçilen 12 değişim elçisinden biri olan Barış Özcan'ın kanalının mottosu(sloganı) "Sanat - Tasarım - Teknoloji". Hikaye anlatıcı bakışıyla kendi kurgularını oluşturan Barış Özcan'ın videolarının altında ise çok büyük bir araştırma ve emek var. Hayata, dünyaya ve evrene dair pek çok şeyde zihninizi geliştirecek bir kanal olmasının yanında size pek çok konuda da yol göstereceği aşikâr bir Bilim-Eğitim kanalı.

Hikayesi Ne?

Türk ve Dünya tarihini etkilemiş, değiştirmiş veya aslında çok büyük işler yaptığı halde pek de bilinmeyen kişilerin, olayların, zamanların hikayesini anlatan bir YouTube kanalı "Hikayesi Ne?". Görsel ve kurgusal olarak da ilgi ve dikkat çekici bir içerik ve anlatıma sahip kanalı takip edenler en çok diziler gibi sezonluk ara vermelerinden yakınıyor.

Khan Academy

İnteraktif ortamın belki de en kapsamlı ücretsiz bilgi deposu Khan Academy. Eskiden sadece internet sitesi üzerinden yayınladığı videoları artık her dile özgü özel kanalları ile YouTube üzerinden yayınlayan kanal bizlere ucu bucağı olmayan bir birikim kazandırabilecek nadir YouTube kanallarından birisi. Coğrafyadan Edebiyata, Tarihten Girişimciliğe, Kimyadan Astronomiye kadar pek çok konuda kaliteli eğitim videolarına sahip olan kanal eğitim adına tam bir cevher. Malesef kanalın dili İngilizce; ama ana kanal kadar zengin içeriğe sahip olmamasına karşın Türkçe içerikli kanalı da bulunuyor.

The Q

Bilimsellikten çok karton, kağıt, şişe gibi basit nesnelerle mükemmel araçlar yapabilmenizi sağlayan çok yaratıcı bir kanal The Q. Kanalın İngilizce olması sizi korkutmasın, zira videolarda bahsedilenleri anlamak için dil bilmenize gerek yok, hatta Türkçe'ye bile! Sanıyoruz sırf da bu nedenden dolayı 3 milyondan fazla abonesi var.

YouTube Teknoloji Kanalları

TeknoSeyir

TeknoSeyir klasik ve alışılagelmiş teknoloji kanallarından kendisini tamamen soyutlamış bir YouTube kanalı olarak göze çarpıyor. Kanalda her hafta yayınlanan "Haftalık Gündem Değerlendirmesi" abonelerin dört gözle beklediği liste içeriklerinden biridir. Ayrıca klasik teknoloji kanallarından farklı olarak "Teknoloji ve Bilim Notları" gibi cep telefonları ve mobil cihazlar dışındaki teknolojik ve bilimsel son gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayan listeleri gibi çok sevilen ve "Tozlu Raflar" denilen eskimiş teknolojilerin incelendiği bir bölüm daha vardır. Üstelik kanal para kazanmaktan ziyade ahlaki ve etik değerleri ortaya çıkarmaya dayanan politikası ile abonelerinin gönüllerini de fetheden bir özelliğe sahip.

M. Serdar Kuzuloğlu

M. Serdar Kuzuloğlu aslında ülkemizdeki klasik teknoloji algısının aksine onun geçmişi, bugünü ve geleceği ile ilgili çok yönlü sebep ve sonuçlarını ortaya koymaya çalışan birisi diyebiliriz. Kendisini "internet ekipler amiri" olarak niteleyen Kuzuloğlu kendi deyimiyle 1995 yılından bu yana radyo, TV, internet ve gazetecilik gibi pek çok mecrada teknoloji üzerine yazıp çizmiş bir şahsiyet. Arada sırada NTV'nin Gündem Özel programına konuk olan Kuzuloğlu aynı zamanda pek çok kurum, vakıf ve dünyaca ünlü şirkete teknoloji ile ilgili konferans ve seminerler veriyor. Bu seminerlerden birine denk gelmiş birisi olarak muazzam bir tecrübe olduğunu da eklemeliyim. YouTube kanalı pek aktif olmasa da teknolojiye bakışınızı değiştirecek videoları paylaştığı kesin.

Technopat

Technopat aslında genel olarak teknolojik ürünlerin detaylı incelemelerini yapan bir YouTube kanalı. Yeni çıkan her bir cep telefonu, ekran kartı, notebook gibi ürünleri oldukça detaylı ve teknik bilgilerle inceleyen kanal, bu işlerden iyi anlayanlara hitap ettiği gibi genel olarak neyin neden alınıp alınamayacağı gibi basit kararlar vermenize de yardımcı oluyor.

YouTube Sanat Kanalları

Koff Animation

Koff Animation, Türk bir ekibin yoğun çabalarla ortaya çıkardığı birbirinden güzel ve kaliteli animasyon videolarından oluşuyor. Şu ana kadar ekip Müslüm Gürses, Süleyman Saba ve Zeki Müren gibi ünlü kişilikler ile ilgili animasyonlar yapmış olsa ve 10'dan fazla videosu bulunmasa da var olan videolar bile kanalın gelecek projeleri için heyecanlanmaya yetiyor. Tabi ki burada animasyon işinin kolay olmadığını ve uzun çabalar ve emek gerektirdiğini de hatırlatmakta fayda var. Umarız yakında daha aktif olurlar.

Jo Nakashima - Origami Tutorials

İlkokul yıllarında kağıttan uçak, kuş veya kurdele yapanlardan biriyseniz bu kanal kesinlikle sizi kendisine bağlayacak. Bunlarla pek ilgisi olmayan biriyseniz de ilginizi çekeceğine dair pek şüphe yok. Japon origami sanatçısı Jo Nakashima, kağıttan aklınızın almayacağı çeşitte figür ortaya çıkarıyor; ejderhadan kurbağaya, YouTube logosundan şişeye kadar pek çok çeşit! Muhtemelen bu figürlerin pek çoğunu benim gibi yapamayacaksınız ama sadece izlemesi bile muhteşem! Üstelik kanalında paylaştığı çoğu figürü de kendisinin tasarladığını söylemek gerekiyor.

JFLaMusic

Amerika'da yaşayan Kore asıllı JungHwa Kim'in YouTube kanalı olarak doğan JFLaMusic, kısa sürede 6.5 milyon aboneye ulaşan nadir müzik cover(yeniden söyleme, kendine has seslendirme) kanallarından birisi hatta ilki olma özelliğini taşıyor. Huzur veren bir tınıya sahip sesi, sevimliliği ve kendine has tarzı ile hayran bırakabilecek bir yeteneğe sahip YouTube kanalı olan JFLaMusic, JungHwa Kim'in her hafta Cuma günü yayınladığı popüler şarkılar veya bazen Korece şarkıların cover versiyonları ile mest ediyor. Hatta bazı şarkılarını orjinallerinden daha güzel bulacağınıza emin olduğum kanala bir girdiniz mi çıkması zor olabilir!

YouTube Yaşam Kanalları

Primitive Technology

Primitive Technology, hem o hep gitmek istediğiniz doğanın nasıl bir yer olduğunu hem de ilkel dediğimiz dönemlerde insanların nasıl yaşayabildiğini gözler önüne seriyor. Hem de tüm bunları balta, kazma hatta bıçak bile kullanmadan tamamen doğadan yararlanarak yani tamamen ilkel şekilde yapıyor. İzlemesi bile hayret ve huzur verici bir kanal. Kanalda konuşma olmasa da Türkçe altyazıyı açarak her şeyin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

The Pet Collective

Sevimli dostlarımız kedi, köpek veya kuşlar gibi pek çok hayvan ile ilgili komik, ilginç ve ruha dokunan videolar paylaşan The Pet Collective aslında sosyal bir platform. Zira kanaldaki videoların oluşmasını sağlayan esas kaynak abonelerin gönderdiği kendi çekimleri. Pofuduk bir dostu olanların veya sahip olamayanların çok seveceği bir kanal.

YouTube Komedi Kanalları

FailArmy

İnsanlar bazen sonuçlarının farkında olarak bazen de farkında olmayarak pek çok hata işliyorlar. Bazılarının gülerek karşılayacağı bu hatalar bazıları için tam tersine gülünmemesi gereken şeylere dönüşebiliyor. Ancak hata yapmak insanın doğasında olduğundan FailArmy de bunu ön plana çıkaran videolara yer veriyor. Üstelik bu videolardaki insanlar videoları kendileri kanala gönderiyorlar. Yani gülmekte pek sorun yok!

Bilgi Şehri

Absürd komedi kategorisine koyabileceğimiz bu kanal her insanın yaşadığı farklı durumları komik hale dönüştürüp küçük hikayelerle aktarıyor. Bazı videoları çok sıkıcı gelebilse de genelde sizi güldürmeyi ve yapılan işten memnun bırakmayı sağlıyor. "Gardeş Ol" sloganıyla yayın yapan Bilgi Şehri kanalının bir kaç videosunu izleyince devamının geleceğine emin olabilirsiniz.

YouTube Oyun Kanalları

PintiPanda TV

Halihazırda YouTube'da 7'den 77'ye oyun yayını yapan kanal var. Ancak PintiPanda Tuna Akşen'i diğerlerinden ayıran en önemli özellikleri muhabbeti ve seviyeli yayıncılığı. Zira özellikle multiplayer(çoklu oyunculu) oyunlarda iyi bir iş çıkardığını söyleyemeyiz, zaten bunu kendisi de kabul ediyor. Ancak abone ve izleyicilerine samimi yaklaşımı, hikaye bazlı oynadığı oyunları kendinden bir şeyler katarak sevdirmesinin yanında korku oyunlarında kendi deyimiyle "6 yaşındaki kız çocuğu gibi çığlık atan" Tuna Akşen, PintiPanda TV ile sürekli takip edeceğiniz nadir oyun kanallarından birisi olacak. Aynı zamanda bu listedeki tek oyun kanalı olmasının esas sebebi de bu samimiyeti ve muhabbetinden başkası değil.

Bu listede bulunan tüm kanallar tamamen kişisel tercih sonucu belirtilen kanallardır. Sizlerin de tavsiye ettiği YouTube kanalları varsa yorum kısmında paylaşabilirsiniz.
Bir önceki "Tüketiciyi Nakavt Eden Küçük Yazım Hileleri" adlı yazıma da göz atabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com