10 Kas 2014

En İyi Android Tarayıcı Hangisi? - II

android browser

Bir önceki En İyi Android Tarayıcı Hangisi? yazımızda en çok bilinen ve tercih edilen 5 Android tarayıcıya yer vermiştik. Yazının ikinci bölümünde, bu 5 tarayıcıya nispeten daha az bilinen; ancak onlardan pek de geri kalır yönü olmayan 4 farklı Android tarayıcıyı daha inceleyeceğiz.

1. UC BROWSER

UC Browser'ın en dikkat çeken özelliği açılışında kendini size hemen hissettirmeyi başarıyor. UC Browser, rakiplerinden farklı bir yol izleyerek işinize yarayacağını düşündüğü yüzden fazla siteyi kategorize edilmiş bir biçimde tarayıcısının ana ekranında tutuyor. Burada Facebook'tan Wall Street Journal'a, uygulama ve video kategorilerinden müzik ve spor içeriklerine kadar pek çok kaliteli siteyi görebiliyor ve bir tıkla ulaşabiliyorsunuz. Göze çarpan bir başka güzel özellik de arama ile ilgili; URL kısmının yanına yerleştirilen "Search" kutucuğu ile otomatik olarak video ve uygulama araması yapabiliyorsunuz. Ayrıca aramanızı her kategori için 3 farklı site ile sınırlandırabiliyorsunuz.

Bunların yanında UC Browser'ın incelediğimiz ve tanıttığımız diğer tarayıcıların pek çoğunda bulunmayan bir yeteneği var; dahili video oynatıcısı. Eğer Android cihazınız üzerinden tarayıcı ile sık sık film, dizi veya video izleyen biri iseniz kesinlikle bu konuda UC Browser'ın dahili video oynatıcısına güvenebilirsiniz. Herhangi başka bir programa gerek kalmadan istediğiniz videoyu UC Browser'ın gelişmiş dahili video oynatıcısı ile rahatlıkla izleyebileceğinize eminim. UC Browser'ın hız modundan, reklam engelleyiciye kadar akıllıca düşünülmüş yirmiye yakın eklentisi ile de tarayıcı keyfinizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Bunlara ek olarak tarayıcı üzerinden yaptığınız indirmeleri isterseniz UC Browser'ın bulut depolama servisine gönderebiliyor ve hesabınızla istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. UC Browser'ın bir de tabletler için tasarlanan HD sürümü bulunuyor. Onu da buradan indirip deneyebilirsiniz.


2. PUFFIN BROWSER

Klasik tarayıcılardan bıkanların tarayıcı tercihlerinden biri de Puffin Browser. Bu tarayıcıda en çok dikkat çeken nokta Flash Player uygulaması üzerine yoğun emek verilmiş olması. Öyle ki en yüksek kalitede(ayarlardan kalitesini ayarlayabiliyorsunuz) Flash Player içeren bir web sitesini rahatlıkla görüntüleyebiliyor ve herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz(Cihaza göre değişiklik gösterebilir). Ancak Flash Player'ı kısa bir süre bedava kullanabiliyorsunuz, daha sonra sizden tarayıcının 8 liralık ücretli sürümünü satın almanız isteniyor. Puffin Browser'ın bir diğer marifeti de ülkemizde sitelerin bolca yasaklanması nedeniyle kullanmak zorunda kaldığımız yasaklı sitelere giriş programlarına ihtiyacımızı yok etmesi. Evet, bu tarayıcı ile herhangi ek bir uygulama kullanmadan tüm yasaklı sitelere rahatça girip gezebiliyorsunuz.

Puffin Browser, bu marifetlerinin yanına; çok seçenekli ayar menüsü, tema rengi ve duvar kağıdı bölümü, gizli sörf, Puffin Word gibi kullanışlı ve alternatifli bölümler de eklemeyi ihmal etmemiş. İnternet yükleme ve indirme(download/upload) hızınızı görebilmeniz ve herhangi bir hata durumunda hatayı yine tarayıcı içerisindeki bir bölümden giderebilmeniz Puffin'i rakiplerinden ayıran en önemli diğer özelliklerini teşkil ediyor. Bunlarla birlikte tarayıcının rakiplerinin gerisinde kalmayacak, hatta ve hatta pek çoğunu geçebilecek bir hıza sahip olduğunu da ekleyelim.

3. NEXT BROWSER

Next Browser, çoğumuzun bildiği Go Launcher'ın geliştirdiği bir tarayıcı. Bu listede olmasının nedenlerine gelince, öncelikle; akışların diğer pek çok ünlü tarayıcıya göre daha hızlı ve güzel olduğunu keşfettim.Başlangıç sayfasındaki Google ile bütünleşik sesli arama ve aramayı video, fotoğraf gibi kategorilerle sınırlayabilmeniz gerçekten kullanışlı ve işe yarar özellikler. Tarayıcının hızı da azımsanmayacak derecede iyi. Gözlemlediğim kadarıyla en büyük eksisi gereğinden fazla pil tüketiyor olması. Pek çok tarayıcıda olduğu gibi Next Browser da gece modu, sayfa çevirici, paylaşım butonları gibi eklentiler sunuyor. Diğer tarayıcılarda pek rastlayamadığım güzel bir eklentisi de ekran görüntüsü alabilmek.  Bunların dışında Next Browser görselliğe önem vermiş gözüküyor. Farklı tarayıcılar arayanlar için bir alternatif olabilir...

4. CM BROWSER

CM Browser bu listedeki son tarayıcımız. Assolistleri sona bırakmakta fayda var, zira CM Browser bence UC Browser ile birlikte bu listedeki en kullanışlı ve en iyi android tarayıcısı. CM Browser daha indirirken kendini size hayran bırakan bir tarayıcı. 2MB kadar küçücük bir alan kaplayan tarayıcı aynı zamanda tümleşik Antivirüs desteğine de sahip. Başlangıç sayfasında en üst ortaya yerleştirilen kullanışlı arama butonları kısmı ile 9 ayrı arama motoru içinde istediğinizi seçip hızlıca arama yapabiliyorsunuz. İlk başlarda menü tuşlarının yerleşimi size UC Browser'ı hatırlatsa da ondan çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Play Store'da 4.6 gibi mükemmel denecek bir puan alan uygulama bu puanı hak ettiğini kanıtlayan özelliklere sahip. Örneğin, Google aramaları Chrome'a oranla çok daha hızlı bir şekilde önünüze geliyor. Yumuşak hatlarla kullanışlı bir tasarıma ve geçişlere sahip tarayıcı görselliği ile de göz dolduruyor.

Bahsettiğimiz Antivirüs ve güvenlik uygulaması sizi nette dolaşırken dolandırıcılıktan koruyacağını ve IPnizi saklayarak izlenmenizi önleyeceğini vadediyor. Ayrıca reklamları da engelleyebiliyorsunuz. Chrome'daki yer imlerinizi kolayca aktarmanız da mümkün. Bunların yanında sayfa yüklemeleri ve geçişleri pek çok tarayıcıdan daha kaliteli ve hızlı. Eğer bir Android tarayıcıdan beklentileriniz hız, gizlilik ve güvenlik ise bu tarayıcıyı mutlaka denemelisiniz...

Peki siz bu tarayıcılardan herhangi birini kullanıyor musunuz? Veya daha iyi olduğunu ve bu listede olmasını hakettiğini düşündüğünüz başka tarayıcılar var mı? Yorum kısmına bekliyoruz...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com