8 Ara 2013

Gerçekten Sevmek - Ümit Yaşar Oğuzcan

Ümit Yaşar Oğuzcan'ı bilmeyeniniz yoktur diye düşünüyorum. O katıksız aşkların şairi, evladını Galata Kulesi'nde Hezarfen misali yitiren acıklı bir baba, hicvin son dönem üstadlarından... Ben sanırım Cumhuriyet dönemi şairlerinden en çok Ümit Yaşar Oğuzcan'ı severim. Onun şiirleri saftır, süslü değildir ama bam teline dokundurur şiirlerinin her mısrası. Acıyı da sevgiyi de en sade ama anlamlı halinde bulursunuz onun şiirlerinde.

Şiirlerini bilmeyen çıksa bile onun şiirleriyle yapılmış şarkılardan birini mutlaka duymuştur. "Unutma Beni" en bilinenidir sanırım. Faruk Nafiz Çamlıbel şiirlerini seviyorsanız Ümit Yaşar'ı sevmemenizin imkanı yok, zira kendisinin şiir yoluna baş koyması F. Nafiz Çamlıbel'in şiirleriyledir.

Başka bir yazıda Ümit Yaşar Oğuzcan'dan uzun uzadıya bahsedeceğim inşallah. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan sizi benim seslendirdiğim Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Gerçekten Sevmek" şiiriyle başbaşa bırakmak istiyorum. Eldeki imkanların kısıtlı olması hasebiyle bu kadar oldu aylar önce... Sürç-i lisan ettikse affola...



"O sana sevmeyi,
Gerçek aşkı öğretti
Sen onu hep sevecek
Ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın
O, hiç sen olmasan bile
Seni bir parça sevmese bile..."
 

Ümit Yaşar OĞUZCAN

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com