7 Ara 2014

Haftadan Kısa Notlar

"Haftadan Kısa Notlar" yazı dizisini bu haftadan itibaren her hafta Pazar günü yayınlamaya çalışacağım. Bu yazı dizisinde her hafta gördüğüm, beğendiğim veya beğenmediğim şeyleri, ilginç haberler video ve fotoğraflar ile takip ettiklerimi sizlerle kısa notlar halinde paylaşacağım.

  • Hemen her bilgisayarın emektar programlarından olan Clean & Cleaner'ın yeni sürümü yayınlanmış. Windows 8'in retro butonları sonunda CCleaner'a da taşınmış, e pek de güzel olmuş.
  • Apple = 701 milyar$! Evet Apple'ın piyasa değeri 701 milyar dolar olarak hesaplanmış. Şöyle diyelim; Apple bir ülke olsaydı GSMH değerine göre dünyadaki 161 ülkeden daha iyi bir ekonomiye sahip olarak Türkiye'nin bir sıra altında dünyanın 19. büyük ekonomisi olurdu. Haberin ayrıntısına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Twitter Türkiye Tüketici Anketi sonuçlarına göre, kullanıcıların geneli kişisel gelişime önem verip, modayla ilgileniyor ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kadınlar en çok moda ve güzellik konularıyla ilgilenirken, erkekler Twitter'ı spor ve futbol içerikli olarak kullanıyor. Anketin ayrıntılı sonuçları için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Araştırmacılar 1300 yıl öncesi Mısır'ına ait çeşitli büyüler hakkında detaylı anlatımlar içeren bir kodeks kitabı keşfettiler. Kitapta aşktan hastalığa kadar pek çok konuda 20 sayfa resimli büyü barınıyormuş.
  • Samsung sonunda en gereksiz uygulaması ChatOn'un fişini çekiyormuş. Bu lanet programdan -iyi bir Samsung kullanıcısı olmama rağmen- oldum olası nefret ettim, hem de hiçbir nedeni olmadan. İyi oldu iyi!
  • Jurassic Park serisini ve Steven Spielberg filmlerini çok seven biri olarak serinin en yeni filmi Jurassic World'ün ilk fragmanı yayınlandı. Fragman çıkar çıkmaz bazı bilim adamları pek çok yanlışın olduğunu söylese de normal izleyici için bunların gereksiz olduğu kuşkusuz. Ayrıca çok tutulacağına inandığım Jurassic World, kesinlikle 2015'in en çok beklediğim sinema filmi...
  • Çin'de yıldız gibi parlayan ve küresel şirketlere gittikçe yaklaşan teknoloji devi Xiaomi Haziran ayında Türkiye'ye geliyor. Xiaomi marka akıllı telefonlar ülkemizde eğer uygun bir fiyatla satışa çıkarsa Samsung'a seve seve elveda diyebilirim!
  • Bir çorap paketinden neler çıkarabilirsiniz ki? Sorunun cevabı muhteşem bir yazı ile Serdar Kuzuloğlu'nun kaleminden çıkmış, buyrun!
  • Bu güne kadar Youtube'da keskin nişancı tüfeğiyle telefon vuranları, millete şaka yapanları mı görmedik! Ama bu hayli ilginç. Youtube'da 3 milyondan fazla abonesi olan DC Toys Collector sadece oyuncakları inceliyor. 3 milyon abone, pardon ama yuh yani!
  • Firdevs Ev'den "Beyin Fırtınası Eğlencelidir!" yazısını okuyalım, tavsiyedir.
  • Yeni bir site keşfettim: MobiRoller. Hiçbir programlama bilgisine ihtiyacınız olmadan Android ve iOS uygulaması yapabiliyorsunuz. Kendi blogumun Android uygulaması için çalışmalara başladım bile!
  • Tüm Windows işletim sistemlerinde bulunan Not Defteri uygulamasını nasıl daha verimli kullanabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Düşünmenize gerek yok çünkü düşünmüşler, Buyrun.
  • Akıllı saat alacak olsam Motorola Moto 360 alırdım herhalde. Kusursuz bir tasarım, mükemmel bir görünüm!
  • Alparslan Demir'den "Girişiminizi Riske Atabilecek 7 Pazarlama Hatası" genç girişimciler için oldukça yararlı bir yazı. Girişimcilikte "Ne yapmamalı?" sorusunun cevabını veren iyi bir yazı.
  • Gündemle ilgili bir-iki küçük not da paylaşmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde Osmanlıca'yı zorunlu ders yapacağı konuşuluyor. Ben tabi ki bir Tarihçi olarak çok iyi bir başlangıç olarak görüyorum bu olayı ama zorunlu olması sıkıntılı. Çünkü bu güne kadar hangi derse zorunluluk yüklediyse Milli Eğitim, o dersten nefret etti öğrenciler, doğru bir bilgilendirme ve bilinçlendirme ile seçmeli yapılmalı. Eğitim zorla dikte edilmemeli, kişinin psikolojik ve ruhsal olarak bunu istemesi sağlanmalı, yoksa okullarımızda öğretilen saçma İngilizce'den ne farkı kalır Osmanlıca'nın? Bunu Twitter'da dile getirdiğimde bazı mahlukatlar belirdi nedenini anlayamadığım şekilde. İşte onlara bir örnek, Allah akıl fikir ihsan etsin ne yapalım! Konu hakkında yakında bir yazı paylaşmayı düşünüyorum...
  • Bir diğer gündem meselesi de "Bedelli Askerlik". Bazı durumlar için gerekli evet bedelli ancak parayı veren herkese de bedelli imkanı tanımak adaletsizlik bana sorarsanız. Bir sınırlaması olmalı!
  • Bu aralar şiire sarmış durumdayım ve en sevdiğim şairlerden biri olan Ümit Yaşar Oğuzcan'ın Şiir Denizi 1 kitabını okuyorum. İki dize yazmadan geçmek olmaz;

Murat Aktaş(무랏) (@muratakt4s) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()
  • Bilenler bilir Uzak Doğu'ya kültürüne, sinemasına ve müziğine sempatim vardır. Takip ettiğim tek grup olan T-ARA'nın yeni şarkısı "Little Apple" çıkmış. Çin'de 2014 yılının en hit şarkısının Korece versiyonu olan klip de şirin olmuş!
  • Müzik demişken Youtube'da sürekli takip ettiğim 2 haftada bir her Pazartesi günü  cover yayınlayan Güney Koreli, J.Fla lakabını kullanan bir kız var. Genelde Maroon 5, Taylor Swift gibi sanatçılardan cover yapıyor. Dinleyince siz de beğeneceksiniz eminim. Diğer cover videoları için Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.
  • Kasım ayı zam şampiyonu 49₺/Kg ile Fındık oldu. Bu sene don ve kırağı yüzünden zaten numunelik olsa bile dallardan tek fındık toplayamamıştık. Normaldir yani...
Murat Aktaş(무랏) (@muratakt4s) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()
  • Android uygulamalardan bu hafta kişisel aktivite asistanı Google Fit adlı uygulama ve Tavla Plus oyununu beğendim. Google Fit'i çok geniş kullanmıyorum ama günlük yarım saatlik yürüme hedefim var. Hedefimi geçtiğimde bana bildirim gönderiyor, ayrıca istatistiki olarak da görebiliyorsunuz aktivitelerinizi. Tavla Plus da iyi bir tavla oyunu gerçekten...
  • Telif hakkı derdi olmayan fotoğraflar kullanmak istiyorsanız Stock Up adlı güzel ve kaliteli resimleri bulunan bir site keşfettim. Pek çok kategoride işe yarar pek çok resim var.
  • En hızlı gelişen ve büyüyen sosyal ağ Tumblr. Özellikle Yahoo'nun bünyesine katmasının ardından hızla büyüyen ve gelişen Tumblr bence geleceğin sosyal medya lideri olacak. Bu arada beni buradan Tumblr'da takip edebilirsiniz...
  • Yandex Browser yenilendi ve mükemmel, alışılmıştan çok farklı bir arayüzle karşımıza çıkıyor. Mutlaka deneyin derim.
  • Tarih okumayı seven biriyseniz Derin Tarih dergisinin I. Dünya Savaşı ile ilgili özel sayısını kaçırmamanızı tavsiye ederim. 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılına girerken yeniden bilgilerimizi güncellemekte fayda var.
  • Son birkaç not: Yarın, yani 8 Aralık günü murat-aktas.com 1. yaşına giriyor. E haliyle ufak da olsa bir heyecan var. Yarın bu konu hakkında yazacağım yazıyı da okumanızı rica ediyorum. Bu arada yine yarın ya da Salı günü Blog Hocam'da "17 Maddede Bir Yıllık Blogumun Bana Öğrettikleri" adlı misafir yazım yayınlanacak. Blogculukla ilgilenen arkadaşlar okuyabilir.
Bitirirken haftaya Pazar günü yazı dizisinin ikinci kısmıyla tekrar buluşmayı umut ediyorum. Bu yazı dizisi fikrini (ç)aldığım Serdar Kuzuloğlu'nun her hafta yayınladığı listeyi de takip edebilirsiniz. İyi Pazarlar...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com