1 Haz 2014

Foto Bloglar İçin Mikro Yüz Çekimi İpuçları

Foto Bloggerlar İçin Mikro Çekim İpuçları

Fotoğrafçılığa yeteneğiniz olduğunu düşünüyor ve bir foto blog açmayı planlıyorsunuz. Ancak ne yapacağınız konusunda pek bir fikriniz yok. Bunun için profesyonel olmanıza hiç gerek yok. Ben de kendimi fotoğrafçılıkta amatör gören birisiyim ve halen daha bir profesyonel makinem yok. Ancak -pek güncelleyemesem de- bir Foto Blogum var. Orta veya üst seviye bir fotoğraf makineniz yada amiral gemisi niteliği olan bir akıllı telefonunuz varsa siz de profesyonel eğitim almadan profesyonele yakın fotoğraflar çekebilirsiniz. Fotoğrafçılıkta profesyonelliğin en önemli aşamalarından biri de mikro çekimdir.. Mikro çekim; nesneye çok yakın plandan yapılan çekimlerdir ve gerçekten de profesyonel fotoğrafçılar için zorlu bir süreçtir. Ancak sizin profesyonel olma gibi bir derdiniz yoksa ve mobil fotoğrafçılık için yeteri kalitede mikro fotoğraflar çekmek istiyorsanız mikro fotoğraflarda yüz çekimi ile ilgili aşağıda verdiğim ipuçlarından yararlanabilirsiniz...

Mikro çekim yaptığınız için nesnenizin tamamını çekmemeli ve ayrıntıya odaklanmalısınız. Nesnenin neresini çekerseniz daha çok dikkat çekeceğini ve güzel bir fotoğraf çıkacağını düşünün.

Eğer bir yüz fotoğrafı çekecekseniz en iyi ve çekici ayrıntı gözlerdir. Gözleri yandaki gibi ortalayıp çekebilirsiniz, mikro fotoğraflarda simetri çok önemli olmasa da bu gözleri ön plana çıkaracağı için güzel bir fotoğraf elde edebilirsiniz. Bu yöntemi hayvanlarda ve insanlarda kullanabilirsiniz.

Mikro çekimlerde nesnenin arka fonuna siyah ya da beyaz karton vb. koyarak mikro çekimin daha profesyonel gözükmesini sağlayabilirsiniz. Yandaki fotoğrafın arka planındaki siyah fon kedinin tüm yüz hatlarını ortaya çıkarıyor ve kediyi ön planda tutuyor. Yüz çekimlerinde yandaki örneği de model alabilirsiniz.


Ayrıca -özellikle insan yüzü için- bu aralar çok popüler olan yarı çekimi kullanabilirsiniz. Bazılarımızın görünce "Aha bu kesin illüminati abi!" dediği yandaki gibi fotoğraflar son yıllarda çok popüler. Bunun en büyük nedeni yüz hatlarının belli olması ve simetrinin göze hitap ediyor olması. Sizin de "illüminati" fişlemesi gibi bir korkunuz yoksa bu yöntemi de deneyebilirsiniz. Ayrıca simetrik bir biçimde çektiğiniz yüz fotoğraflarını kırparak da bu şekilde bir fotoğraf elde edebilirsiniz.


Aşağıdan kadraja alarak çekeceğiniz -özellikle kadın- gözü fotoğrafa çekicilik katacaktır. Bunun yanında özçekim(selfie) de deneyebilirsiniz. Ancak mikro bir özçekim fotoğrafı için kameranızın çok iyi olması şart. Yoksa fotoğrafın piksellerini sayabilecek bir duruma düşebilirsiniz... Gözlerle ilgili çekim yapmak için sakın kadınlar fazla makyaj yapmasın. Bu; doğallığı, saflığı yok edecek ve yapmacık bir görünüm verecektir.

Yüz çekimlerinde sadece gözler ön planda olmayabilir. Dudaklar da iyi bir mikro çekim aracı olabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Bunlardan ilki, dudakları çekerken mutlaka burnun bir kısmını da kadraja almanız, ikincisi ise de gülümseme mimikleriyle çekimler yapmanız... Ayrıca dikdörtgen şekilde kadraja alarak iki elmacı kemiği arasında gözler, kaşlar, burun ve ağızı da çekebilirsiniz...


Siz mikro yüz çekimleri için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com