11 Ara 2013

Gazeteniz Android Cihazınızla Her An Yanınızda Olsun!

Bugün Teknoloji kategorisindeki ilk blog yazımla tekrar sizlerle beraberiz. İlk teknoloji yazımda, işimize gerçekten yarayacak bir Android uygulamasından bahsedeceğim. Uygulamamızın adı "Gazeteci".

Birçoğumuz her zaman gazete okumasak da elimize geçtiği zaman; bir kahvehanede, berberde vs nerde gazete bulursak alır okuruz. Bugün, benim de bir seneye yakın süredir kullandığım ve Android dünyasında gördüğüm en kapsamlı ve kaliteli gazete uygulaması olan "Gazeteci"yi size tanıtacağım. Sol tarafta gördüğünüz resim uygulamanın açılış resmi. Uygulamayı ilk açtığınızda "Manşet" adı altındaki gazete listeleri önünüze çıkacaktır. Manşet bölümünde 31 ayrı gazetenin o günkü ilk sayfaları yer alıyor. Her gün güncellenen manşet bölümü bazen gecikmeye neden olabiliyor. Ama genelde saat 10 civarında listedeki tüm gazetelerin manşetlerini görüntüleyebiliyor ve rahatlıkla okuyabiliyorsunuz.


Parmağınızla ekranda sağdan sola kaydırma hareketi yaptığınızda "Gazeteler" adlı liste ile karşılaşıyorsunuz. Burada da toplamda 24 ayrı gazete var. Üzerine tıkladığınız herhangi bir gazete adıyla program içinden o gazetenin mobil sayfasına gidiyor ve dolaşabiliyorsunuz. 

Ana menüde iken tekrar parmağınızı sağdan sola doğru kaydırdığınızda "Köşe Yazarları" kategorisi çıkıyor karşımıza. Burada da 26 gazete ismi gözüküyor. İstediğiniz gazeteye tıkladığınızda o gazetedeki köşe yazarlarının adları gözüküyor ve tüm yazılarını okuyabiliyorsunuz.

Yine ana menüdeyken sağ kaydırma hareketi ile "İnternet Medya" kategorisi gözüküyor. Bu listede bazı internet haber siteleri, haber kanallarının siteleri ve bazı haber ajanslarının siteleri var. Buradan da ilgili bağlantılara rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Tekrar sağ tarafa geçtiğinizde sırasıyla "Spor" ve "Linkler" kategorileri bulunuyor. Spor kategorisinde 16'lık bir liste beliriyor. Buradan spor gazeteleri veya spor kanallarının mobil sitelerine program içinden ulaşabiliyorsunuz. Linkler kısmında da Türkiye'nin en çok ziyaret edilen farklı kategorilerdeki sosyal platformlarından bazılarının mobil sitelerine ulaşabiliyorsunuz.

 

Herhangi bir kategori içinde sıklıkla takip ettiğiniz bölümler, siteler veya gazeteler varsa üzerine basılı tutarak "Favorilerime Ekle" diyebiliyorsunuz. Ana Menüde en başa döndüğünüzde "Favorilerim" kategorisi içinde bunları görebiliyorsunuz. Ayrıca favorilerden kaldırmak istediğiniz site veya gazeteye tekrar uzun basmanız yetiyor.

Uygulamanın hangi bölümünde olursanız olun sağ üstteki butona tıklayarak istediğiniz haberi, siteyi, manşeti, sayfayı paylaşabiliyorsunuz. Bunun yanında uygulamanın geliştiricisi Bahtiyar Hoca Play Store üzerinden uygulama için yaptığınız her türlü sorun, şikayet öneri ve isteklerinizi dikkate alıyor, eklemenmesini istediğiniz gazeteleri mümkün mertebe eklemeye çalışıyor. Aşağıdan uygulamanın videosunu izleyebilir ve hemen altındaki linkten uygulamanın Play Store sayfasına gidebilirsiniz. Son olarak uygulamanın çalışabilmesi için Android cihazınızın internete bağlı olması gerektiğini hatırlatayım... 


0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com