10 Oca 2017

Mehmetçik'e Mektup

mehmetcige-mektup
Tüm Kahraman Mehmetçiklerimize İthaftır.
Millet olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Her gün şehit haberleri ve patlamalarla, saldırılarla yüzleşiyoruz. Millet olarak metanetimizi korumaya devam etsek de yüreğimize her gün bir acı daha saplanıyor. Ancak bizi bıktırmaya çalışanlar Türk Milleti ve onun ordusunun ne denli kuvvetli ve kudretli olduğunun maalesef ki farkında değiller. Ben de hem kendimize, hem de düşmanlarımıza bunu hatırlatmak için naçizane bir mektup yazdım. Kahraman Mehmetçik'e...
"Sizler 'yenilmez' denen Çin ordusunu perişan eden Mete Han'ın, 'yıkılmaz' denen Bizans'ın surlarını yerle bir eden Peygamber duası almış Fatih'in, bugün toprakları üzerinde 52 devlet kurulmuş koca bir İmparatorluğun & 16 büyük devletle tarihi şanla şerefle, onurla dolduran bir milletin torunları olduğunuzu hatırlayın!
Sizler dünyanın en güzel ve kutsal olduğu kadar en ağır bedelleri isteyen topraklarının bekçilerisiniz. "Peygamber Ocağı" denilen yerde, Hz Peygamber'in adını gururla taşıyan "Mehmetçik"siniz. Sizler ailelerinizin olduğu kadar; bu vatanın evlatları, bizlerin de evlatları, ağabeyi ve kardeşisiniz.
Sizler; Atatürk'ün "Dünyanın hiçbir yerinde yüreği seninkinden saf ve temiz bir askere daha rastlanmamıştır." diye övdüğü askerlersiniz. Napolyon'un bile "Bana Türklerden kurulu bir ordu verin, size dünyayı esir alayım!" dediği, Çanakkale'de bize karşı savaşan Avustralyalı Komutan Montecuccoli'nin "Türkler ölmeyi iyi biliyorlar, hem de çok iyi biliyorlar. Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilemeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim." itirafını yapmasına vesile olan bir milletin ordusu ve askerlerisiniz.
Bir asker şehit olduğunda bir ana evlatsız, bir çocuk yetim, bir kardeş abisiz kalıyor, vatana acı, yüreklere ateş düşüyor. Elbette dualarımız, dileğimiz, umudumuz her daim sizlerledir. Ancak takdir ne ise o olur. Yeri geldiğinde Peygamberlikten sonra en şerefli mevkiyi gülerek ve severek kabul eden bu milletin yenilmezlik sırrı budur: Şehitlik! Bizden öncekiler nasıl bu vatanı kanları ile sulayıp bizlere hediye ettilerse; biz de onların emanetini daha da faziletlendirip çocuklarımıza, torunlarımıza hediye edeceğiz; gerekirse bizler de ordumuz ile et-tırnak olacak ve vatanımızı müdafaa edeceğiz. Şehit kanıyla yoğrulduğu için kutsal saydığımız bu toprakları, evlatlarımıza, torunlarımıza da "şehit kanıyla yoğrulmuş" şekilde bırakmak da bu güzel topraklarda yaşamanın ağır ama en şerefli bir bedelidir.
Yüreği vatan aşkı ile yanıp tutuşan bu milletin namuslu ve vefakar her bir ferdi, her birinize ayrı ayrı minnettardır. Hepinize selam olsun! Vatan size, siz Allah'a, sevdikleriniz ise bize emanettir. Gözünüz arkada kalmasın. Allah yâr ve yardımcınız olsun!

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com