3 May 2015

Haftadan Kısa Notlar 7

►'Haftadan Kısa Notlar' başlığı ile bu Pazar ve -elimden geldiğince- her Pazar hafta boyunca, gördüğüm, duyduğum, okuduğum, izlediğim, beğenip beğenmediğim ne varsa sizlerle paylaşıyorum.

haftadan-kisa-notlar-7-murat-aktas
  • Bu hafta güzel Türkçe'mizden başlayalım! Vikipedi ►'Türkçe'de Sık Yapılan Hatalar'ı derlemiş. Göz atmakta ve bir dahaki seferde doğrusunu yazmaya çalışmakta fayda var.
  • Microsoft, Internet Explorer'ın fişini çektikten sonra Spartan adlı yeni bir internet tarayıcısını tanıtmıştı. O tarayıcının adı 'The Edge Browser' olarak ►değiştirildi.
  • Microsoft'tan bahsetmişken Windows 10 ile Android uygulamalarını kullanabileceğiz. Nasıl mı?►Buraya buyrun...
  • Bu arada Instagram'a 3 yeni filtre seçeneği daha eklendi. Lark, Reyes ve Juno isimli yeni efektlerle birlikte toplamda instagramda 22 farklı efekt oldu. Ben aşağıdaki Instagram fotoğrafımda Juno'yu denedim ve beğendim... Siz?
  • Bu haftadan itibaren yürürlüğe giren yeni yasa ile artık şirketlerin ve firmaların sinir bozucu reklam niteliğindeki sms ve maillerinden kurtulduk. Eğer sizde hala bu işkenceye maruz kalıyorsanız o şirkete bir daha gönderilmemesi hususunda bildirimde bulunun. Eğer devam ederseler dava açın ve kazanın. Ayrıca ►buradaki siteye girerek üye olabilir ve toplu şekilde firmalardan gelen smsleri engelleyebilirsiniz. Bu arada şirketler sizden bir fırsat, indirim vs karşılığında devam etmenizi isteyebilir, dikkatli olun!
  • Twitter'ın henüz yeni olan ►Periscope uygulaması bir haftada bir milyondan fazla ►indirildi. Şuan halen Android platformuna gelmeyen uygulama iOS'ta bu başarıyı yakaladığına göre, Android ile sayı 2-3 katı artabilir. Ayrıca yayın hakları ihlallerinin de merkezi olmaya başlayan Periscope'un başı bayağı ağıracak gibi görünüyor.
  • Twittter'dan bahsetmişken, sosyal medya şirketinde işler aslında göründüğü gibi iyi ►gitmiyor, ilk çeyrek verilerine göre hissleri %18 düşüşe geçen Twitter, o nedenle olsa gerek, en büyük internet reklamcısı Google ile reklam anlaşmasına başlayacak. Bakalım neler olacak...
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı nedeniyle uğraşmış ve 'Nusrat' adlı güzel bir Android oyun yapmış, iyi de yapmış hani. Bize de indirip oynamak düşer. Maalesef oyunun sadece ►Android sürümü bulunuyor. 
  • Haftanın videosu 'Velkam Tu Ticaret Meslek'. Hadi ateistler bunu da açıklasın!

Velkam Tu Ticaret MeslekVelkam Tu Ticaret Meslek
Posted by Kemal Ekşioğlu ve Paylaşımları on 1 Mayıs 2015 Cuma
  • İnternet dünyasının yeni fenomeni #HowOldRobot'u denediniz mi? Bilmeyenler için açıklayayım. Herhangi bir fotoğrafı yüklüyorsunuz ve site otomatik olarak kaç yaşında göründüğünüzü belirtiyor. Ben kendi fotoğrafımı yükledim ve hüsrana uğradım. 10 yaş ►yaşlanmışım! ► how-old.net
  • Cem Yılmaz'ın yeni filminin adı sonunda ►açıklandı: 'Ali Baba ve 7 Cüceler' Bakalım film de isim kadar ilginç mi olacak...
  • Geçtiğimiz günlerde 23 Nisan'da yayınlamayı planlayıp muvaffak olamadığım, kendi çocukluğumu ve belki de pek çoğumuzun çocukluğunu anlattığım ►'Yalnız Bir Çocuk & Yalnız Bir Çocukluk' yazımı paylaştım...
  • Bu haftanın önerdiğim Android uygulaması ise ►Türkçe sesli asistan CEYD-A, Kırk bine yakın yeni komut öğrenen ve bizim de komut öğretebildiğimiz ►CEYD-A hem de Türk yapımı olması nedeniyle denemeye değer diye düşünüyorum. Siri'nin şu anki Türkçe'sinden çok daha iyi de olduğu en azından kesin...
  • Ayakkabı markası Kinetix'in 'Şehrini anlatan amatör video' yarışmasına 'Safranbolu: Eski Bir Kentin Sesleri' başlığıyla katıldım. Bir dakika beş saniyelik bu kısa videoyu sadece amacını anlamaya çalışarak izlemenizi rica ediyorum. İzlenme sayısı artsın diye bir gayretim yok, çünkü seçimi jüri yapıyor...
  • ►'19 Başarılı İsmin Aldığı 19 Önemli Tavsiye' işinize yarayabilir.
  • Çok zengin olsaydınız nasıl bir hayat sürerdiniz? Lüks, şan, şöhret, yatlar, katlar? Bu adamların öyle dertleri yok. Dünyanın en zenginleri listesinde olmalarına rağmen gayet sade yaşayanlar da var. ► Buyrun.
  • Samsung, yeni cihazları S6 ve S6 Edge'yi tanıtmak için Marvel ile anlaşmış ve ortaya belki de son yılların en iyi reklam filmi çıkmış. Lionel Messi'nin de oynadığı film tadındaki bu muhteşem reklam videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu hafta da ►'Haftadan Kısa Notlar'dan bu kadar diyorum. Serinin gelecek yazılarından da haberdar olmak isterseniz ►BURAYAtıklayıp ilgili kutucuğa e-posta adresinizi girerek abone olabilirsiniz. İyi Pazarlar...

2 yorum:

  1. Messi olmamış ya. :)) Çekiminle ilgli olarakta hareketlerde biraz sabit olabilse daha da güzel olabilirdi ama yine de güzel. :))) Yoğun bir hayatın var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmaca Ronaldo'cu sanırım :))

      Herhangi bir tripod, başka bir aygıt vs ve profesyonel kamera olmayınca Turkcell T50 ile ancak bu kadar olabildi. Ayrıca zaten yarışmanın mantığı da amatör video çekmek. Buradan(www.youtube.com/user/kinetixturkiye/videos) diğer videolara göz atabilirsen benim videom pek çoğundan daha profesyonel duruyor :))

      Atmaca'yı bizim semalarda görmek güzel ve yorum için teşekkürler...

      Sil

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com