11 Oca 2015

Haftadan Kısa Notlar 5

2015 yılının ilk Haftadan Kısa Notlar yazısı ile yine bu Pazar, her hafta olduğu gibi hafta boyunca gördüğüm, duyduğum, beğendiğim, beğenmediğim herşey ile ilgili kısa notlar karalayacağım...

haftadan-kisa-notlar-5
  • Her zamanki gibi Android ile başlayalım. Eğer klasik hava durumu uygulamalarından sıkıldıysanız Japon internet devi Yahoo'nun Android hava durumu uygulamasını denemenizde yarar var. O anki hava durumuna uygun fotoğraflar ve animasyonlarla bezeli uygulama size bir hava durumu uygulaması için en mükemmel görselliği sunuyor. Ayrıca tek bir konuma bağlı olmadan birden çok konum için uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Denemeden ne kadar anlatsam az kalır. Özellikle kar yağışının tüm ülkeyi etkisi altına aldığı şu günlerde kar yağışı animasyonları mükemmel fotoğraflarla birleşerek gerçeği aratmayacak kadar hoş duruyor...
  • Android demişken blogum için özel bir Android uygulaması oluşturma çabaları içindeyim bu günlerde. Bir haftaya kalmaz sanırım yayınlanır Play Store'da. Farklı, güzel ve özel bir uygulama olsun istiyorum. Umarım beğenirsiniz...
  • Ünlü şair Cemal Süreyya'nın 25. ölüm yılındayız. Bu nedenle sosyal medyada pek çok paylaşım yapıldı şair ile ilgili ve trend oldu. Ben de naçizane şu küçük şiiri hazırladım... Mekanı "can kenarı" olsun!
cemal-sureyya-can-kenari
  • Teknolojinin kalbinin attığı 2015'in ilk ve en büyük teknoloji fuarı CES 2015 yine fırtına gibiydi. Firmalar ardı ardına ürünlerini tanıttılar. LG G2 Flex'ten Kodak'ın telefonuna, kendi kendini süren otomobillerden her şeyi kontrol eden yüzüğe kadar pek çok farklı kategorideki teknoloji ürünü fuarda tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Ayrıntılı haber için burayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Teknolojiden devam ediyoruz. Sosyal medyanın en çok rağbet gören platformu Facebook'ta başarılı bir içerik paylaşmak için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? İşte size bazı ipuçları veren güzel bir yazı. Bu arada bir iki gün içinde "Facebook Gerçeği" başlığıyla bir yazı paylaşacağım. Beklemede kalın...
  • Yazılarınızda kullanmak veya duvar kağıdı yapmak için farklı, stok dediğimiz ücretsiz ve güzel fotoğraflar arıyorsanız bu siteye kayıt olun. Gerçekten aradığınız hemen her şeyi bulabileceğinize inanıyorum. Şimdiye kadar beni yanıltmadı. 
shutterstock-ucretsiz-stock-resimler
  • Sinema'da da güzel bir haber var. Eski-yeni demeden tüm filmlerini defalarca izlediğim Çinli aktör ve dövüş sanatları ustası Jackie Chan'in yeni filmi Dragon Blade'in ilk fragmanı yayınlandı. Fragmanın ilgi uyandırmasının yanında bir artısı daha var. Filmde John Cusack ve Piyanist filmindeki müthiş oyunculuğuyla beni her defasında acıktırmayı başaran tek aktör Adrien Brody de rol alıyor. Film Şubat'ta Çin'de gösterime girecek, Amerika ve diğer ülkelerde gösterime girip girmeyeceği henüz belli değil. İzlemek isterseniz Dragon Blade fragmanı...
  • Sinemadan devam. Haftadan Kısa Notlar'ın 4. bölümünde Interstellar(Yıldızlararası) filmini çok beğendiğimden bahsetmiştim. Şimdiye kadar filmi izlememiş veya izlemeyi düşünmemiş olanlar için yararlı olacağına inandığım bu mükemmel eleştiri yazısını öneriyorum.
  • Şüphesiz 2014'ün en iyi konsol oyunu GTA V'ti. Oyun sonunda PC'ye de geliyor. Şu an 180 TL ile Türkiye'de ön siparişe sunulmuş durumda. Muhtemelen bir süre sonra Steam üzerinde daha makul bir fiyata satışa sunulacaktır. biraz daha bekleyip sabretmekte fayda var, zira oyun 27 Ocak'ta PC kullanıcıları ile buluşmaya başlayacak.
gta-5-pc
  • Vine kullananlar için güzel bir yazı buldum; "Vine'ı daha etkili kullanmanızı sağlayacak 6 özellik" Eğer sıkı bir Vine kullanıcısı iseniz gerçekten işinize yarayacak ipuçları var. Bu arada daha 3 video paylaşmış olsam da benim de bir Vine hesabım var, buradan ulaşabilirsiniz...
  • 2015'e girerken kendinize bir hediye aldınız mı? Ben farklılık olsun diye kendime bir ajanda aldım. Adı "2015'in Defteri", beğendim. Eğer siz de bir tane isterseniz buradan satın alabilirsiniz. 
  • 2015 kar ile geldi, tüm yurdu beyaz bir örtü kapladı. Salı günü yeni bir kar dalgası daha gelecekmiş. Dikkatli olmakta fayda var.

    Bu haftalık da bu kadar. Haftadan Kısa Notlar serisinin diğer yazılarını da buradan okuyabilirsiniz...

3 yorum:

  1. Öncelikle Yahoo'nun Japonlarin olduğunu bilmiyordum.Sonra Jackie Jahn'in bir film yaptığından hiç haberim yoktu. Yazin sayesinde öğrenmiş oldum.Tesekkurker kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta Tumblr'ı bile Yahoo geçen sene bünyesine katmıştı, Google dünya genelindeki en büyük arama motoru olsa da Japonya'da hala Yahoo'nun açık ara farkla üstünlüğü devam ediyor.

      Aslında fragman yayınlanana kadar benim de Jackie Chan'in yeni bir film yaptığından haberim yoktu...

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim...

      Sil
  2. Gta V'in çıkış vakti 25 mart'a ertelenmiş.Ayrıca severek kullandıgım Tumblr'in yahoo'ya ait oldugunu ve yahoo'nunda japonya'da google'dan populer oldugunu bilmiyordum..İlginç gerçekten :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com