21 Ara 2014

Haftadan Kısa Notlar 3

Her Pazar yayınlamaya çalıştığım "Haftadan Kısa Notlar" yazı dizisinin bu hafta üçüncü bölümündeyiz. Bu haftaki yazım daha çok  teknoloji, sinema ve kitaplar üzerine olacak.

  • Android ile başlıyoruz. Benim de hoşuma giden bir yazı "Android Hakkında Aklınızı Başınızdan Alacak 5 Gerçek". Android kullanıcısı iseniz siz de ilginç bulacaksınız.
  • Bu hafta Türk teknolojisinin gündeminde Turkcell'in Twitter hesabının hacklenmesi vardı. Olayın olduğu süre boyunca Turkcell kullanıcıları 2 saat süreyle Twitter'a erişememişti. Bu durum bana Turkcell'in hacklenen hesabındaki Tweetleri gizlemeye çalışması olarak gözüktü nedense!
  • Dünya teknolojisinde ise Sony'e vurulan büyük hack darbesi en çok konuşulan konuydu. Öyle ki Sony tehditler nedeniyle The Interview filmini gösterimden kaldırdı. Pek çok film de daha çıkmadan senaryosuna kadar sızdırılmış durumda. İşin ilginç yanı ise Kuzey Koreli olduğu söylenen Hacker takımı en büyük sürprizi yılbaşında yapacaklarını belirtiyorlar...
  • Dünya'nın en büyük online ansiklopedisi Wikipedia, 2014 yılında "En Çok Ne Okuduk?" ve "En Çok Ne Düzenledik?" başlığıyla dünya için 2014 yılını özetleyen 3 dakikalık kısa bir video hazırladı. Türkçe altyazı ile aşağıdan izleyebilirsiniz...
  • "Beceriksizlik Derlemeleri" şeklinde çevirebileceğimiz "Fail Compilation" videolarını -her nedense(!)- çok seviyorum. Her zaman zevkle(?) takip ettiğim FailArmy adlı Youtube kanalının hazırladığı "2014 Beceriksizlik Derlemeleri" videosunu izlemenizi tavsiye ederim...
  • Popüler fotoğraf paylaşım sitesi instagram sahte hesapları sildi ve bir gecede bir çok hesap yüz binlerce takipçisini kaybetti. Bana sorarsanız "başkası olmaya çalıştığımız" sosyal medyaya iyi bir tokat oldu, muhteşem de oldu! En çok takipçi kaybeden kullanıcıların listesine buradan bakabilirsiniz. İncelemesi zevkli, özellikle benim gözüme takılan bir tanesi var ki öyle böyle bir kayıp yaşamamış: 3.660.480 takipçisi olan chiragchirag78 adlı kullanıcı bir gecede takipçilerinin %99.9998'ini kaybedip 8 takipçiye düşmüş!
  • Geçen haftaki yazımda Intersteller(Yıldızlararası) filmine gideceğimden bahsetmiştim. Maalesef yalan oldu! DVD'de izleriz artık!!!
  • Eğer siz de bir blog yazarı iseniz doyurucu ve bilgilendirici olan "Başarılı Blog Yazıları Yazabilmek İçin Kullanmanız Gereken 12 Araç" başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz. Ayrıca bir alternatif olarak benim "Bloglar İçin Yararlı 10 Ücretsiz Online Araç" yazıma göz atabilirsiniz.
  • Yıllar önce Symbian işletim sistemli Nokia 6600 telefonumda bile severek oynadığım bir oyun vardı: Brother In Arms. Şimdi oyunun Android ve iOS versiyonunun 3. oyunu çıkmış. Biraz oynadım ve beğendim. Oyunun tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir ve eğer Android kullanıcısı iseniz buradan ücretsiz indirebilirsiniz.
  • Bu aralar Nobel Edebiyat Ödülü almış kitapları okumaya merak sardım. İlk okuduğum Nobelli kitap sanırım Knut Hamsun'un Victoria kitabıydı. Şimdi yeni bir Nobelli kitap kaygısına düştüm ve Çinli Mo Yan'a 2012 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandıran "İri Memeler ve Geniş Kalçalar" kitabında karar kıldım. Kitabın adı fazla erotik ve itici gelebilir ancak -anladığım kadarıyla- yazar bunu kitabı daha ilginç hale getirmek ve ana karakteri tasvir etmek maksadıyla yapmış. İsim ile kitabın ilgisi yok. Bin küsür sayfalık bir roman olan bu kitabı okumaya can atıyorum. Gelen yorumlar da kitabın Nobeli hak ettiğini gösteriyor. Bakalım hayırlısı...
  • Sıkı bir YouTube kullanıcısı iseniz ve TV ya da bilgisayarınızda Youtube videosu izlemek için yerinizden kalmak zor geliyorsa Youtube Remote adlı Android uygulaması tavsiyedir. Benim gibi üşengeçler için mükemmel bir uygulama...!!!
Bu haftaki notlarımız bu kadar. Geçtiğimiz haftanın kısa notlarını buradan, tüm yazı dizisini de buradan inceleyebilirsiniz...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com