19 Kas 2014

Türkiye'nin İlk Online İçerik Platformu - icerikbulutu.com

Bildiğiniz gibi blogların ve internet sitelerinin milyonları geçtiği günümüzde kaliteli içerik sayısı da buna oranla gittikçe azalıyor. Yapılan bir araştırmaya göre bloglarda üretilen içeriklerin yaklaşık %85'i tek bir kişi tarafından bile okunmuyor. Web sitesi veya blog açmak dakikalar alan bir iş olsa da, kaliteli içerik üretmek ve yayınlamak bundan çok daha fazla bilgi, emek, çaba ve kalem yeteneği gerektiriyor.


Başlıkta da belirttiğim gibi icerikbulutu.com, Türkiye'nin ilk online içerik platformu olmanın gururunu yaşıyor. Site üzerinde yazar ile yayıncıyı tek bir çatı altında buluşturmayı sağlayan platform, hizmet kalitesi ve organizasyon yetenekleri ile üretilen içeriklerin Türkiye'de daha etkin bir internet ekosistemi yaratmasını amaçlıyor. Bunu yaparken hem içerik üreten yazarlara, hem de içeriği talep eden yayıncılara geniş bir perspektif sunmayı da ihmal etmiyor. Böylece yayıncılar tam anlamıyla hedeflenen içeriklere sahip olabiliyorlar, böylece kendi internet platformlarında daha etkin ve güçlü bir konuma gelebiliyorlar.

Sistem Nasıl İşliyor?

Peki bu mükemmel sistem nasıl çalışıyor? Öncelikle yayıncılar, icerikbulutu.com üzerindeki forma talep ettikleri içerik ile ilgili bilgileri ayrıntılı bir şekilde doldurarak otomatik olarak hesaplanan ücreti ödüyorlar. Bunun ardından yayıncıya sadece kaliteli içeriğin kendisine teslim edilmesini beklemek kalıyor. Ancak bu aşamadan sonra arka planda içeriğinizin tam arzu ettiğiniz gibi ve kaliteli olması için yazar ile içerik ilişkisi devam ediyor. Yazarların -belirtilen detayları dikkate alarak- ürettikleri içerikler zorlu bir kabul sürecine giriyor. Profesyonel yazarlar tarafından hazırlanan yazılar öncelikle akıllı metin sistemi aracılığıyla SEO uyumluluğu ve özgünlük kontrollerinden geçiyor. Ardından, CopyScape ile yazının kopya olup olmadığı ve daha önce herhangi bir sitede yayınlanıp yayınlanmadığı kontrol ediliyor. 

Bunların yanında, yazının belirttiğiniz anahtar kelimelerden oluşup oluşmadığı, kelime sayısı ve başlıkların yazı ile uyumluluğu da kontrol ediliyor. Akıllı metin sisteminden geçmeyi başaran yazılar daha sonra uzman editörler tarafından anlatım ve hedefe uyumluluk gibi değişik açılardan incelenerek onaylanıyor. Uzman editörlerin onayladıkları yazılar, yayıncıların içerik ekranına ve e-posta adreslerine gönderiliyor. Bu aşamada yazıyı inceleyip gerekli gördüğünüz kısımlarda düzenleme isteyebiliyor veya yazıya onay verebiliyorsunuz. Onay verdiğiniz içeriklerin yazarları da böylece ücretlerini onayınızın ardından temin edebiliyorlar.

Kimler İçin İçerik?

icerikbulutu.com başta markalar olmak üzere; ajanslar, kurumsal bloglar, SEO danışmanları, e-ticaret siteleri ve online yayınlar için kaliteli içerikler üretiyor. İçerik bulutu aynı zamanda yayıncıları; yazar ve SEO uzmanı istihdam etme, içerik pazarlama ekibi oluşturma, editör istihdam etme gibi ek masraflardan ve bilumum harcamalardan kurtararak kısa vadede kaliteli, ucuz ve web dünyasının gereklerinden sonuna kadar yararlanarak hazırlanmış yazılarla buluşturuyor. Bu anlamda da marka ve kurumlara daha düşük bir bütçe ile çok daha kaliteli içerikler vadediyor.

İçerikten Daha Fazlası

İçerik Bulutu, hizmet vermeye başlayalı 2 ay kadar kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen 1 milyondan fazla kelimeyi yayıncılar ile buluşturmuş ve Türkiye'nin ilk ve tek akıllı içerik sağlayıcısı olmayı başarmış bir platform. Ayrıca içeriğin kaliteli olabilmesi adına yazarların da kaliteli ve yetenekli olmasına azami özen gösteren platform, bu sayede pek çok yetenekli yazara da yeteneklerini göstermeleri için iş imkanı sağlıyor. İçerik Bulutu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen yayıncı ve yazar arkadaşlarımız icerikbulutu.com sitesini inceleyebilir, platformun Webrazzi'deki lansman haberini okuyabilir ya da aşağıdan platformun tanıtım videosunu izleyebilirler...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız kişiliğinizin göstergesidir. Ahlak kuralları çerçevesinde her eleştiri kabulümüzdür...

Bildirim

Copyright © Mavi Blog | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com